Acțiunea “Cărţile copilăriei pe bicicletă” iniţiată de ASR Principele Nicolae al României

5/5 - (3 votes)

Cărțile și lectura m-au atras de mic copil. Basmele și poveștile nemuritoare m-au fascinat de la o vârstă fragedă.
Și acum îmi amintesc cum era atunci(în perioada școlii primare și gimnaziale) când citeam o carte și nu o mai puteam lăsa din mână până nu o terminam. Am crescut la țară și acolo bineințeles era și de lucru pe lângă casă și pe câmp. Părinții mei, care sunt niște oameni simpli mi-au dat educația cea mai bună și m-au învâțat să pun preț pe cărți și pe învățare. Pe lângă învățarea de la școală și munca la câmp mai citeam basme și povești care m-au ajutat mult în dezvoltarea educației și imaginației mele.
M-au fermecat poveștile cu Harap Alb, Greunceanu, Prințul fericit, Legendele Olimpului și multe altele.
Imi doresc ca aceste povești încă să mai deschidă poarta imaginației și către copiii din ziua de azi.

împreună cu ASR Principele Nicolae al României

împreună cu ASR Principele Nicolae al României

M-am bucurat când am aflat de la bunul meu prieten Dan Koblicska despre acest eveniment “Cărţile copilăriei pe bicicletă” și m-am hotărât să mă implic și eu să susțin acest proiect.
Alături de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, campionul național Alex Ciocan și cicliști pasionați din mediul de business printre care și Dan Koblicska, străbat România din Sighetu Marmației până în Constanța, pentru a promova cititul și sportul, dar și pentru a strânge fondurile necesare unor donații de carte și înființări de cluburi de lectură „Cărțile copilăriei”.

Sunt tată şi ştiu că lectura şi sportul sunt elemente indispensabile pentru educaţia sănătoasă a unui copil.
Doresc să promovez aceste valori către toţi părinţii şi oamenii din jurul meu.
Traim într-o era informatizata, eu însumi dezvolt un business în acest domeniu însa farmecul unei cărti pe care o citești fizic este un farmec aparte și nu o să apuna prea repede.

Ieri am avut șansa deosebită să mă intâlnesc cu Alțesa Sa Regală Principele Nicolae al Romaniei care a poposit în Baia Mare pentru o scurta pauză în turul ciclist caritabil care a pornit de dimineață din Sighetu Marmației.
Am discutat cu Alteța Sa legat de acest proiect și despre ceea ce și-a propus să facă cu acest tur ciclist. In primul rând am ramas plăcut impresionat de simplitatea care a prezentat-o Principele Nicolae în discuție, de atitudinea foarte pozitivă și de dăruirea de a face cel mai bun lucru pentru oamenii din jur.
Alteței Sale i-au placut în mod special peisajele din Maramureș, oamenii și ospitalitatea cu care a fost întâmpinat în fiecare localitate.
Promovarea lecturii și a sportului sunt absolut necesare în Romania unde stăm destul de slab în comparație cu țările din Europa de Vest.

Sper ca această acțiune să își depășească așteptatile și să influențeze pozitiv vietile multor copii.
Eu vreau ca și copilul meu să crească cu aceste valori și să vorbească mai mult de Tom Degețel, Harap Alb, Pinnochio și alte personaje de basm decât să vorbeasca despre jocuri pe calculator și despre Facebook.

Invit pe oricine doreşte să doneze orice sumă, oricât de mică!
Cărţile sunt ieftine – dar au valoare mare şi pot să influenţeze enorm dezvoltarea copiilor.

Poti dona 10lei, 20lei, 50lei … sau cat vă lasă inima.

Și tu poți deveni eroul copiilor care nu au acces la cărți!
– Susține echipa de fundraiseri cu o donație și ajută-i să ofere o experiență deosebită copiilor care nu au acces la cărți: http://bit.ly/cartile_copilariei_pe_bicicleta
(accesează link-ul și în căsuța donează completați suma dorită)

Vă mulțumesc în numele copiilor care vor beneficia de aceste cărți!

Galerie poze:

Share and Enjoy !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *