5 lucruri care îmbunătățesc performanța în business

5/5 - (16 votes)

Performance

În decursul la 11 ani de când activez în business am observat câteva elemente esențiale care duc înspre performanța unei afaceri. Doresc să enumăr aici câteva dintre aceste elemente care sincer pot să fie benefice și in viața personală nu numai în business:

1. Acțiune față de non-acțiune.

Eu tot timpu prefer acțiunea pentru că acesta este lucrul care te duce mai aproape de ceea ce vrei să obții!
Există mulți oameni care preferă non-acțiunea dar dacă preferi non-acțiune poți să obții vreodată ceva?  Există o logică: mai întâii trebuie să vrei lucru, apoi trebuie să acționezi și pe urmă este posibil să obții acel lucru dar dacă sari peste pasul de acțiune în mod sigur nu o să obții nimic.
În orice domeniu doar cei care au făcut acțiune au obținut rezultate și performanță.

2. Focus

Dacă faci acțiune trebuie să ai și un focus ca să canalizezi energia ta către ceea ce dorești. Acest focus trebuie să fie foarte bine definit și trasate obiective foarte clare. Cel mai bine este să ai stabilite obiective pe termen lung și pe termen scurt.
Pentru a realiza obiectivele și să obții rezultatele dorite acest focus trebuie să fie vizibil tot timpul atât pentru tine cât și pentru echipa ta.

3. Să dai sută la sută.

Timpul este cea mai prețioasă resursă pe care o avem! Timpul care deja s-a scurs s-a pierdut definiv și nu mai poți corecta nimic în trecut.
Cel mai important moment este PREZENTUL.
De aceea în ceea ce faci acum, în prezent, trebuie sa dai 100% (in tot ce faci, indiferent ce faci) ca să obții rezultate maxime .
Dacă muncești într-o zi opt ore, fă ca acele ore să conteze – dă tot ce poți ca în acele ore sa obții rezultate cât mai bune; oricum muncești aceste opt ore, de ce să nu dai sută la sută?
Dacă ești antreprenor poate investești 10-12 ore/zi dar fă-le să conteze, investește aceste ore în direcția în care contează și dă sută la sută acolo, în acest fel rezultatele o să apară și o să ai recompense pe măsură.

Dacă nu dai 100% în ceva ce ai decis să faci, în timp, te vei obișnui să nu dai 100%. Fie că e vorba de jobul tău sau propriul tău business mult visat sau că e vorba de un post de top management mult visat – riști să pierzi șansa să obții performanța dorită sau poate chiar să piezi poziția deținută în prezent.

4. Regula 80-20

Această regulă 80-20 sau mai bine zis și principiul “Pareto” zice că 80 la sută din totalul rezultatelor tale sau a veniturilor tale sunt obținute din 20 la sută din munca ta, cu alte cuvinte 20 la sută din timpul tău pe care il dai în fiecare zi pentru muncă îți aduce 80 la sută din rezultate – atunci cum ar fi ca acei 20 la sută din timp să-i mărești să dai mai mult in acea directie și să ai mai multe rezultate?

Dacă faci o analiză la cei 20% o să vezi că acei 20 la sută sunt lucrurile la care te pricepi tu cel mai bine și iți aduc 80 la sută din rezultate. Concluzia:  este important ca să te axezi de-acum înainte pe lucrurile la care te pricepi cel mai bine; Eu văd de multe ori în multe firme că oamenii încearcă să se ocupe de toate nu poți să le știi pe toate, fiecare este specialist pe un anumit domeniu, iar dacă incepi să te ocupi de ceva la care nu ești specialist iți ia foarte mult timp și nu crezi că ar fi mai bine atunci să te ocupi de ceea ce știi tu cel mai bine să obții 80% rezultat (in loc de 20%) – iar restul să externalizezi?! 

De exemplu legat de calculatoare și IT mulți încearcă să rezolve toate problemele de unul singur, dar cea mai mare problemă este faptul că nu le rezolvă și se agravează mai tare sau au impresia că le-am rezolvat dar totuși nu funcționează cum trebuie; Există vulnerabilități de securitate, riscul de pierderea datelor, risc de invectare cu viruși – de asta cel mai bine este să rezolve acestea cei care sunt specialiști.

5. Lasă tehnologia să lucreze pentru tine

Zilnic folosim calculatorul care ne ocupă foarte mult timp dar și aici trebuie să-ți prioritizezi acțiunile care le faci pe calculator. Trebuie să lași efectiv ca tehnologia să lucreze pentru tine nu să fii dependent de unele programe ce le accesezi pe calculator (gen: facebook).
Iar performanțele unui PC se pot optimiza, viteza lui de lucru poate fi mărita și poate să producă mai multe rezultate mai bune în timp mai scurt.  Performanța echipamentelor pe care se lucrează in firma voastră este direct proporțională cu performanțele care se pot obține utilizând acel echipament – deci dacă vrei să ai performanțe în business trebuie să-ți fie performante și calculatoarele și infrastructura IT și trebuie să ai un flow de lucru bine definit.

Actiuni ca:
– „dă-mi un link la site-ul ăla …”
– „stai că îţi trimit un fişier pe messenger…”
– „uite ce am găsit pe Google …”
– „pot să îmi verific emailul la tine?…”
– „copiază de pe memory stick…”
pot sa fie amenințări de securitate IT !
Foarte uşor te poţi infecta cu diverşi viruşi sau troieni care iti fura datele.

Multe probleme din aceasta zonă se pot rezolva cu intervenția unui specialist IT și de asemenea se pot optimiza echipamentele și calculatoarele din firmă fără cheltuieli prea mari ca să funcționeze optim și să dea rezultatele cele mai bune.

Cele mai importante probleme și vulnerabilități ce l-am văzut in multe firme sunt: Securitatea IT, sistem centralizat de back-up, rețea wireless eficienta.
La multe dintre acestea există și soluții tehnice care nu necesită investiție mare, sunt cazuri în care se poate folosi și infrastructura existentă (fără investiție in echipamente noi) – doar că trebuie o implementare corectă și o configurare optimă.

 

Share and Enjoy !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *