De ce Rezoluțiile de Anul Nou nu funcționează (de obicei)

5/5 - (1 vote)
De ce Rezoluțiile de Anul Nou nu funcționează

De ce Rezoluțiile de Anul Nou nu funcționează

Începutul de an reprezintă pentru marea majoritate dintre noi un “restart”. De obicei, avem planuri mari și ne simțim încrezători că vom face unele lucruri diferit și mai bine. Tocmai de aceea, planurile și rezoluțiile pe care ți le fixezi la început de an sunt destul de mari.
Din păcate, multe planuri fixate nu vor ajunge să fie finalizate, defapt peste 80% dintre ele nu vor reuși să ajungă până la sfârșitul lunii februarie.

Conform studiilor, precizez că marea majoritate a oamenilor supraapreciază capacitatea lor de a atinge obiectivele pe termen scurt (6-12 luni) și își subapreciază capacitatea de a atinge obiectivele pe termen lung (2-5 ani). Aceștia își propun multe lucruri greu de realizat pe termen scurt, iar atunci când nu le realizează, se demotivează și, de fapt, ei nu mai luptă pentru un obiectiv pe termen lung cu care, cu pași mici, pot ajunge departe.

Mai jos, îți relatez câteva puncte care indică faptul că rezoluțiile tale de Anul Nou nu o să dureze, dacă sunt așa concepute; aceste puncte nu sunt inventate de mine, sunt diferite puncte care, în opinia experților, țin de atingerea obiectivelor stabilite:

  1. E PREA MULT!

Dacă ai pe o listă mai mult de 10 lucruri de atins în noul an, atunci sigur este prea mult; chiar și dacă ai de atins mai mult de 2 lucruri, este posibil să fie prea mult.

Știi proverbul: Dacă alergi după mai mulți iepuri, nu prinzi niciunul?😊
Știu că este frumos să te gândești că le poți avea pe toate, dar din experiența ta de până acum, cum ai atins ce ai realizat? Analizează felul în care ai reușit ceva și urmează același principiu și pe mai departe, pentru că așa funcționează!
Este mai bine să lucrezi la un singur comportament sau obiectiv și să îți asumi un obicei nou pentru realizarea acestuia, obicei pe care să îl practici în fiecare zi.

Micile schimbări au șanse mai bune de a deveni obiceiuri. Însă, dacă vrei să faci schimbări majore, ești tentat în mod constant să te întorci la vechile tale obiceiuri; tocmai de aceea, este nevoie de multă stăpânire de sine.


NOUTĂȚI:
Am lansat acest canal de YouTube care conține informații despre creșterea businessului cu ajutorul tehnologiei.🚀
Voi prezenta aici mai multe subiecte importante despre:
Tehnologii și inovații în domeniul IT;
Puncte importante despre tehnologii care ajută în mod real afacerile să se dezvolte.
Poți viziona aici primul video: https://youtu.be/VbS-gPme4NA
😎
Periodic voi posta diverse videouri. Poți să te abonezi aici: http://bit.ly/YouTube_NicolaeOntiu
Feedbackul tău este binevenit. Este un proiect nou pentru mine, nu am experiență de speaker și de a realiza videouri, dar ăsta sunt eu, voi învăța pe parcurs și mă voi adapta în funcție de feedbackul primit. 😉


  1. REZOLUȚIILE FIXATE NU SUNT SPECIFICE

O altă „greșeală” este faptul că nu ai clar fixat un obiectiv și că îți faci o rezoluție prea largă sau prea vagă. Ne dorim mult și ne urăm unii altora să avem succes, împliniri, să ne atingem visele etc. … dar suntem suficient de specifici?  De exemplu: împlinire la ce?, Cât?, Cum ajung acolo?

Scopuri și obiective vagi duc la rezultate vagi 
Dacă anul viitor vrei să obții în firma ta o creștere de 20%, atunci definește clar, cât trebuie să crești în fiecare lună/săptămână, ca să ajungi la această creștere; și este important să definești mecanismele prin care poți obține această creștere.
„Este mai ușor să renunțați la stabilirea obiectivelor sau a rezoluțiilor vagi”, spune Jonathan Alpert, psihoterapeut și business-coach celebru. „Când este cu adevărat detaliat și specific, este mai greu să te îndepărtezi de el.”

  1. REZOLUȚIILE DE ANUL NOU NU SUNT ÎNCADRATE CORECT

Alpert spune că o altă problemă cu care se confruntă oamenii când iau rezoluții este încadrarea lor într-un limbaj negativ. „Atunci când oamenii se opresc să nu mai piardă bani sau să nu mai mănânce mâncare necorespunzătoare, de exemplu, adesea sunt focuri de foc, deoarece îi face să se gândească la ceea ce încearcă să evite”, spune el. „Este aproape ca și cum ți-aș spune„ nu vreau să te gândești la cum arată o zebră cu dungi roz și albastre ”, trebuie să te gândești la cum ar arăta asta, ca să nu te mai gândești la asta, este corect?

În schimb, încadrați-vă pozitiv obiectivul, sugerează Alpert. „O mare parte din modul în care vorbim cu noi înșine are impact asupra acțiunilor noastre și a comportamentului nostru”, spune el. „Trebuie să ne hrănim cu vorbirea de sine pozitivă.”
De exemplu, în loc să spui „Nu te plânge anul acesta”, rescrie obiectivul și spune: „Găsiți ceva bun în fiecare situație”.

  1. CEEA CE IȚI DOREȘTI NU ESTE LEGAT DE UN OBICEI CURENT

Dacă adăugi ceva nou în activitatea ta și nu are deloc legătură cu un obicei curent, iți va fi foarte greu să îl faci. Încearcă gruparea obiceiurilor, ceea ce implică legarea noului obicei cu unul existent.
Această grupare te va ajuta să-ți amintești să o faci și, de asemenea, te va ajuta să încorporezi obiceiuri noi și sănătoase în rutina ta zilnică.

Obiceiurile noi necesită timp pentru a le construi. Trebuie să formezi noi căi/rutine în creierul tău, ceea ce nu se întâmplă peste noapte.
Introducerea unei mici schimbări în obiceiurile existente zilnice, adesea este punctul esențial pentru a crește și a atinge ceea ce îți dorești.

  1. REZOLUȚIILE NU SUNT UN ANGAJAMENT

De exemplu, a-ți fixa o rezoluție și a spune: „În acest an, chiar voi face ceva cu vânzările în firma mea”, sună mai mult ca o dorință decât un obiectiv.
În schimb, poți să faci o rezoluție, spunând: „2020 este anul în care îmi cresc cu 20% vânzările, și anume de la x vânzări, vei ajunge la y vânzări – pentru asta, voi derula campaniile acestea de marketing și vânzări…“

Și nu trebuie să ții cont de „Planul B”. Antrenorul de business success, David Neagle, fondatorul Life Is Now, Inc, spune că este greu să rămâi la o rezoluție care are o trapă de evacuare: „Suntem crescuți cu ideea că trebuie să avem un Plan B în cazul în care ceea ce vrem nu funcționează, în loc să învățăm cum să creștem în tot ceea ce vrem să realizăm, așa că învățăm să ne așezăm la primul semn al înfrângerii.”

Scopul tău va fi incomod – orice schimbare este așa – deci, identifică tiparele opririi. „Odată ce obiectivul nostru începe să devină inconfortabil, mintea noastră ne sfătuiește să acceptăm de ce ar trebui să ne oprim sau să renunțăm la obiectiv”, spune Neagle. „Dacă puteți identifica modelele dvs. de oprire, puteți pune un plan în funcție de momentul în care disconfortul se instalează și apoi să continuați cu încredere să atingeți acest obiectiv.”

  1. EȘTI PREA CONFORTABIL CU CEEA CE AI ACUM

Se spune că inamicul unei vieți mai bune este tocmai viața bună pe care o ai.  Ca să realizezi ceva, este necesar să ieși din bula de confort și să acționezi.

Firma ta nu trebuie să stagneze într-o zonă de confort. Este necesar să se modifice constant, în funcţie de schimbările exterioare şi de dinamică, pentru eficienţa procesului şi menţinerea unui flux inteligent de funcţionare. Analizează modul în care poţi reduce acest deficit, prin delegarea sarcinilor către oamenii potriviţi și prin implementarea de tehnologii care îți automatizează procesele de business.

  1. RUTINA ZILNICĂ NU O MODIFICI CONFORM REZOLUȚIILOR FIXATE

Secretul este ceea ce faci zilnic; Einstein zicea: „Definiția nebuniei este să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți la rezultate diferite”.

Poți face aceeași muncă sau aceleași lucruri zi de zi, dar nu e cazul să te aștepți la rezultate diferite. Dacă vrei să schimbi ceva în viața ta, trebuie mai întâi să te schimbi tu, în tot ce ține de gândire și acțiuni. Rezultatele (desigur, diferite) nu vor întârzia. Acum, depinde de tine ce acțiuni ai de gând să faci; nu-ți garantează nimeni că vei avea rezultate mai bune sau mai rele. Vor fi însă, cu siguranță, diferite.

Dacă faci 1% îmbunătățire zilnică, ajungi într-un an la o creștere de 37.78% – dar în 2 ani, oare la cât ajungi?  Dar în 3 ani?   😀

Îți doresc să ai spor în toate, să ții cont de aceste 7 puncte în atingerea obiectivelor în acest an; și stai pe aproape, pentru acest an pregătim materiale pentru a ajuta firmele să se dezvolte prin intermediul tehnologiei!


Cauți tehnologii care ajută în mod real afacerile să se dezvolte?  Poți să te abonezi aici: http://bit.ly/YouTube_NicolaeOntiu

sursa foto: shutterstock.com
sursa citate: jonathanalpert.com, davidneagle.com

Share and Enjoy !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *